Automatický, nebo ruční napěňovač mléka? Nejlepší značky podle recenzí jsou Tescoma, Orava či Sencor
Obsah článku: + Zobrazit obsah článku
- 4 druhy napěňovače
- Nejlepší napěňovače mléka
- ECG NM 115
- Tescoma Šlehač na mléčnou pěnu Presto
- Orava MF-401
- Catler MJ 2010
- Čeho si při koupi napěňovače všímat?
- Typ napájení
- Kapacita pěniče mléka
- Konstrukce a materiál
- Rychlost přípravy
- Možnosti ohřevu
- Funkce a příslušenství
- Čištění a údržba
- Cena a nejlepší značky napěňovačů mléka
- Jaké mléko je na napěňování nejlepší?
- Jak napěnit mléko?
- Tipy na kvalitní napěnění mléka
- Znaky dobrého napěnovače
- Péče o napěňovač mléka
- Jak funguje napěňovač mléka a jak jej používat?
- Jak udělat skvělé Caffe Latte?
- Jak připravit cappuccino?
- Krups XL20004E
Patříte mezi milovníky kávy a nejraději si pochutnáváte na té s nadýchanou mléčnou pěnou? Staňte se odborníkem na přípravu lahodného cappucina nebo caffé latte v pohodlí domova.
Stačí, když si zajistíte kvalitní vybavení, jehož součástí by měl být i pěnič mléka. Víte, jak si vybrat ten správný?
Napěňovač mléka vám pomůže vytvořit mléčnou konzistenci pro různé typy káv, které by bez mléčné pěny nebyly „kávičkářským nebíčkem.“ Oceníte ho nejen při přípravě cappucina, caffé latte, ale i v případě, že milujete horkou čokoládu nebo naopak ledovou kávu. Jaké typy poznáme a které jsou pro vás ty nejvhodnější?
Oblíbené elektrické napěňovače mléka
Název | Hodnocení | Detail |
---|---|---|
ECG NM 115 | Zobrazit produkt | |
Krups XL100810 ✔ NÁŠ TIP | Zobrazit produkt | |
Severin SM 3585 | Zobrazit produkt |
4 druhy napěňovače
Napěňovače mléka nahradí velké přístroje a i díky nim dosáhnete perfektní výsledky. Na trhu najdete ruční, elektrické napěňovače, trysky nebo zabudovaný napěňovač v samotném kávovaru a frapovače na ledovou kávu.
- Ruční napěňovač mléka – vhodný na výrobu bohaté mléčné pěny, většinou má kovové nebo skleněné dno, které je možné umístit přímo na sporák a mléko při šlehání zároveň ohřívat. Princip ručního napěňovače spočívá v pohybu pístu, který otáčí zabudovaným šlehačem. Pěnu získáte poměrně rychle, avšak při její výrobě musíte vynaložit sílu. Pokud máte v kuchyni indukci, předem se informujte, zda je vámi vybraný napěňovač vhodný na tento druh sporáku. Jeho cena je v porovnání s ostatními druhy nižší a navíc ušetříte i na elektrické energii.
- Elektrický napěňovač mléka – dá se říct, že patří mezi nejvhodnější volby v případě, že napěňovač mléka vybíráte. Mléčnou pěnu připraví pomocí elektricky poháněného šlehače. Nádoba je většinou ohřívaná zabudovaným vyhřívacím tělesem nebo pomocí indukce. Ta při šlehání mléko zahřívá a mnohem snadněji pěnu připraví. U některých elektrických napěňovačů se setkáte i s několika programy šlehání. Cena napěňovačů je sice vyšší, motorek však odvede práci za vás a mléko našlehá kvalitně a rychle.
- Tryska nebo napěňovač v kávovarech – pokud jste se rozhodli rovnou pro koupi kávovaru, vyberte si takový, který má funkci napěnění mléka. Označované jsou také jako cappucino systém a kromě dokonalé pěny připraví i velmi chutnou kávu. Počítat však musíte s tím, že jejich sumy se pohybují ve vyšších číslech.
- Frapovač - vhodný na přípravu ledové kávy a frappé. Samotný frapovač ponoříte do poháru s nápojem a šleháte. Když se rozhodnete pomocí něho připravit pravou mléčnou pěnu, počítejte s tím, že se pořádně naděláte kvůli nízkému výkonu frapovače. Napájejí se ze sítě a ještě častěji bateriemi.
Nejlepší napěňovače mléka
Na trhu najdete velké množství napěňovačů, zkušenosti spotřebitelů však mluví jasnou řečí. Mezi oblíbené značky patří ECG, Krups, Guzzanti, Delonghi, Tescoma či Orava. Ceny se pohybují od 200 Kč u frapovačů až po 4 000 Kč u skutečně kvalitních napěňovačů mléka, například s otáčivou základnou.
Čeho si při koupi napěňovače všímat?
Při výběru napěňovače na mléko byste měli zohlednit více faktorů a myslet na důležité parametry, kterými jsou nejen příkon, použitý materiál či velikost nádoby. Dražší modely napěňovačů nabízejí i specifické vlastnosti, mezi které patří funkce, díky níž se například mléko nepřipálí ani nevykypí či systém automatického vypnutí. Existují i napěňovače, které je možné kromě vytvoření pěny použít i na klasický ohřev, a to na teplotu 70 stupňů. Najdete však i takový, jehož součástí je odnímatelná konvička na mléko, která usnadní manipulaci a snadno se udržuje.
Typ napájení
Čím je hodnota příkonu vyšší, tím rychleji mléko nejen ohřejete, ale i připravíte pěnu. Napěňovač by měl mít v ideálním případě příkon 500 W, minimálně 350 W. Při frapovači si všímejte to, zda já napájen pomocí AA nebo AAA baterií a kolik jich je potřeba.
Kapacita pěniče mléka
To, jaký napěňovač zvolit, závisí na počtu osob, kterým chcete připravit kávu s mléčnou pěnou. Pokud máte vícečetnou rodinu nebo žijete s více lidmi v jedné domácnosti, pak zvolte větší napěňovač, který má pochopitelně lepší výkon, a pokud hledáte napěňovač pro sebe a svou polovičku, postačí vám napěňovač s menší, 200 ml nádobkou. Maximální objem je 1000 ml, se kterým připravíte pěnu až pro 14 šálků kávy. Pro lepší orientaci, 100 až 250 ml mléka vám postačí k vytvoření pěny pro 1 až 4 kávové nápoje.
Konstrukce a materiál
Kvalita pěniče mléka do velké míry závisí i na materiálu, ze kterého je vyroben. Napěňovače se vyrábějí z plastu, z kovu nebo ze skla. Nejčastěji jde o kombinaci více materiálů. Každý z nich má výhody i nevýhody.
Nerezová ocel
Ze všech materiálů, se kterými se při napěňovačích můžete setkat, je nerezová ušlechtilá ocel tou nejideálnější volbou. Jde o vysoce odolný materiál, který zvyšuje životnost napěnovače a při vysokých teplotách neuvolňuje do mléka a dalších nápojů různé pachutě a zdraví škodlivé látky.
Nevýhodou nerezavějící oceli je, že i když má dlouhou životnost a výborně rozvádí teplo, pokud je mléko v nádobě horké, bude i konvice na vnějším povrchu horká. Tehdy je šance, že se snadno popálíte. Řešením je zakoupit si napěňovač mléka, který je z vnější vrstvy potažený materiálem, který dobře izoluje teplo, podobně jako je tomu u termosek.
Plast
V tomto případě závisí výběr od toho, jaký plast je. Může být měkký a levný nebo dražší a vysoce odolný. Výhodou plastu je dlouhá životnost, vysoká odolnost, dobrá tepelná izolace a také nízká cena, no a velmi důležitá informace je, že jej lze mýt v myčce nádobí, aniž se poškodil. Nevýhodou je, že pokud jde o levnější verzi plastu, připravované nápoje na něm zanechávají fleky. Plast, ačkoli splňuje nejpřísnější normy při výrobě, může po delším používání uvolňovat vlivem vysoké teploty do nápojů toxiny.
Sklo
Podobné výhody, jako má ocel, má i sklo. Je sice křehčí než ocel, ale většinou jde o vysoce odolné tvrzené sklo, které je tvořeno několika vrstvami. Dražší skleněné napěňovače dobře izolují teplo, proto můžete nádobku chytat aniž abyste se popálili. Navíc prosklený napěňovač bude ve vaší kuchyni splňovat nejen praktickou funkci, ale i tu estetickou.
Rychlost přípravy
Ukazatelem kvalitního pěnice je i rychlost, za kterou dokáže přístroj napěnit mléko. Navzdory romu, že výkonné napěňovače to dokážou za extrémně krátkou dobu, rychlé napěnění není vždy žádoucí. Kvalitně našlehaná pěna se provádí přibližně 90 sekund, pokud je to rychlejší, může to vést k nesprávné konzistenci pěny. Při výběru stačí, pokud se budete držet pravidla 90 sekund, protože některé levnější modely šlehají mléčnou pěnu, doslova, věčnost.
Možnosti ohřevu
Už pomalu standardem každého pěnovače na mléko je možnost připravit teplé nebo horké nápoje bez pěny. Na to, abyste v napěňovači připravili čistě jen horké mléko nebo horkou čokoládu z prášku, stačí vybrat disky nebo kotouče, které mají za úkol napěňovat. Způsobem. jak se to dělá, najdete v návodu k obsluze. V některých případech stačí disky pouze ukroutit, v jiných jen vytáhnout. Bez nich připravíte dokonalou čokoládu, která vás zahřeje během zimních dní. Navíc, na závěr můžete čokoládu obohatit vrstvou napěněného mléka.
Napěnění studeného mléka
Většina napěňovačů umožňuje napěnit mléko nejen za horka, ale i za studena. Některé modely mají dokonce termostat, díky kterému si přesně navolíte, jakou teplotu má mít napěněné mléko a jiné nápoje, které dokážete pomocí napěnovače připravit.
Rovnoměrné ohřívání
Pokud vás oslovil typ napěnovače na mléko, ve kterém dokážete i ohřívat nápoje, doporučujeme indukční napěňovač mléka. Ten dokáže připravovaný nápoj ohřívat rovnoměrně a i rychleji.
Funkce a příslušenství
Žijeme ve světě elektrotechniky a podobně, jako je tomu v případě jiných spotřebičů, které mají kromě hlavní funkce i jiné, nadstandardní funkce, je to i u napěňovačů na mléko. Napěňovač nemusí být jen napěňovač, se kterým si napěníte mléko, ale může mít různé další funkce, se kterým si napěňování obohatíte. Při napěňovačích se můžete setkat s následujícími zajímavými funkcemi a vlastnostmi.
- Nepřilnavý vnitřek: Teplé nebo horké mléko, šlehačka a další nápoje mají tendenci připalovat se o povrch, ale pokud je vnitřek napěnovače ošetřen nepřilnavou vrstvou, např. teflonem, nápoje nebudou připalovat o vnitřní stěny.
- Hubice na nalévání: Je doplněk, který bývá součástí některých dražších modelů. Hubice na nalévání usnadňuje přípravu kávových nápojů.
- Měřítko: Téměř každý napěňovač mléka je vybaven ryskou, podle níž víte, do jaké výšky máte nádobku naplnit mlékem.
- Vakuová izolace: Mléko, které připravíte v napěňovači, bude mít dlouho potom stejnou teplotu, jako mělo krátce po ukončení pěnění.
- Studená pěna: Napěňování studeného mléka je funkce, kterou disponuje jen málo napěňovačů mléka, ale pokud už takový máte, tato funkce určitě není na škodu.
- Zpěnění a ohřívání mléka: Kombinovanou funkcí je zpěnění a ohřívání mléka, jde o funkci 2v1. Napěňovač mléka kromě toho, že mléko pění, ho současně zahřívá.
- Různé integrované programy: Některé napěňovače mají v sobě integrované různé programy, které vám připraví pěnu podle vašich představ, na konkrétní typ kávy.
- Displej: Na těle některých napěňovačů se nachází LCD displej, který vám poskytne informace o tom, co se právě uvnitř konvice děje, jaký program probíhá, jaká je nastavená teplota mléka, množství mléka a množství pěny, hustota pěny a pod.
- Světelná signalizace: Světelné signalizování nebo diody mívají o něco dražší modely šlehačů na mléko. Informují o tom, co právě napěňovač dělá, v jaké je fázi, popřípadě, kdy ukončí svou přípravu nebo kdy je připraven ke spuštění režimu napěňování.
- Termostat: Dražší modely nabízejí uživateli také možnost nastavení optimální teploty pěnění.
- Automatické vypnutí: Zajištění vypnutí napěnovače okamžitě, jak došlehá mléko.
- Ochrana před přehřátím: Funkce, s níž připravíte mléko, resp. mléčnou pěnu v ideální teplotě. Napěňovač nedovolí, aby se překročila nastavená teplota a mléko bylo příliš horké nebo připálené.
- Regulátor hustota pěny: Funkce, se kterou si můžete nastavit hustotu pěny na jemnější nebo hustší mléčnou pěnu.
Čištění a údržba
Ne všechny materiály jsou vhodné pro mytí v myčce, obzvláště ty z nerezové oceli nebo s nepřilnavým vnitřkem. Pokud se vám nechce mýt ručně, hledejte takový napěňovač, který poskytuje možnost mytí v myčce. Bez ohledu na to, prvky, díky kterým probíhá šlehání, se dají jednoduše odnímat a úplně postačí, pokud je jen opláchnete pod tekoucí vodou.
Cena a nejlepší značky napěňovačů mléka
Cena pěniče mléka úzce souvisí s množstvím funkcí pěnovače a s jeho materiálovým provedením. Někdy je cena do vysoké míry ovlivněna prestiží značky, proto je důležité hledět zejména na funkcionalitu a kvalitu napěnovače, nejen na značku. Nejlevnější napěňovač mléka stojí od 200 do 500 Kč, většinou jde o ruční napěňovač mléka. V cenové kategorii od 500 do 1 000 Kč najdete základní elektrické modely. Od 1 000 do 2 500 Kč jsou dostupné kvalitnější elektrické napěňovače s nadstandardními funkcemi.
Mezi nejoblíbenější a cenově dostupné značky napěňovačů mléka patří Sencor, Tescoma a Orava. Oblibě se těší proto, že splňují kritéria a požadavky většiny uživatelů po kvalitívnej i cenové stránce. Krok vedle neuděláte ani koupí napěňovačů značek ECG, Clatronic či Krups. Kvalitní napěňovač najdete také v nabídce značek Philips, JURA, Guzzanti, Severin nebo Tchibo.
Jaké mléko je na napěňování nejlepší?
Chuť kávy do velké míry závisí i na mléčné pěny. Není mléko jako mléko a ne každý druh mléka je vhodný pro přípravu dobré pěny. Jaké mléko můžete na přípravu pěny použít?
Druhy mléka a našlehaná pěna
- Nízkotučné mléko – snadno se napěňuje, ale jelikož nízkotučné mléko je v podstatě odtučněné mléko, pěna nemá plnou chuť a její konzistence není trvanlivá. Pokud jste ještě nezkoušeli napěnit mléko, právě s nízkotučným mlékem se doporučuje začít, protože tuk, který v mléce chybí, pěnu zatěžuje a až když naberete zkušenosti, dokážete vyšlehat mléko s vysokým obsahem tuku.
- Polotučné mléko – procento tuku je tu o něco vyšší, než při nízkotučném, avšak pěna není hustá a chybí jí plná chuť.
- Plnotučné mléko – pěna je krémová, bohatá, hustá, chuť je výraznější. Jelikož plnotučné mléko obsahuje více než 3,5% tuku, stává se, že tuk zatěžuje pěnu a ta zůstává na dně nádoby. Plnotučné mléko je pro přípravu pěny nejideálnější, ale jen zkušený barista ji dokáže připravit.
- Rostlinné mléko – sójové, kokosové, mandlové, rýžové, proteinové/bílkovinné mléko není k přípravě pěny zcela ideální variantou. Mléku chybí tuk a obsahuje vysoké množství bílkovin, což vede k nesoudržnosti pěny, protože vznikají velké bubliny, které jsou nestabilní.
- Bezlaktózové mléko nebo organické mléko – také nejde o nejvhodnější volbu pro přípravu mléčné pěny. Mléku chybí laktóza, tedy mléčný cukr, který podporuje soudržnost bublin, cukr lepí bubliny k sobě a udržuje je stabilní. Pokud je mléko navíc s nízkým obsahem tuku, pěna bude vodová, řídká.
Jak napěnit mléko?
Máte nejlepší mléko na vytvoření skvělé pěny a přece se vám to nepodaří? Zdá se, že pěna je krásná, hustá, má plnou chuť, ale když ji nalijete do šálku, jakoby splaskla? Nebojte se, není to chybou napěnovače na mléko, ale tak trochu vaše. Musíte se naučit napěnit mléko jen tak dlouho, jak je třeba, ne více a ani méně. Co to znamená? Jen tolik, že když už vidíte, že pěna rychle roste, přestaňte napěňovat. Mnoho lidí si totiž myslí, že delším napěněním bude pěna ještě lepší a hustší a krémější a prostě úžasnější, ale tak to nefunguje. Nadměrným napěňováním docílíte jedině to, že z malých, hustých bublin se stanou velké bubliny, které začnou kvůli velikosti praskat. Pak je pěna řídká a nestabilní.
Tipy na kvalitní napěnění mléka
- Abyste zabránili přehřívání motoru, je dobré udělat si během napěňování většího množství mléka, krátkou, pársekundovú přestávku.
- Pokud potřebujte napěnit větší množství mléka, napeňujte ho opakovaně, ale s delšími přestávkami, aby si motor odpočinul.
- Při nabírání pěny z pěnovače používejte plastovou lžičku nebo naběračku, abyste nepoškrábali vnitřek nádobky.
- Nejlepší mléko na pěnění je to, které obsahuje 3% tuku.
- Ideální teplotou při šlehání mléka je 65 °C.
Znaky dobrého napěnovače
- Na konvičce se nachází odměrka, ryska, která určuje maximální a minimální objem nalitého mléka.
- Dobře padnoucí víčko/horní uzávěr, nejlépe vybavený těsnící gumou, která brání překypění mléka. Nejideálnější je, pokud je víko průhledné, tehdy máte celý proces pěnění pod kontrolou.
- Nálevka či obloukovitý výkroj, se kterým je nalévání mléka mnohem praktičtější, riziko vylití nebo nesprávného nalití je tak podstatně nižší, než při konvici se zarovnaným vrchním okrajem.
- 360 ° otáčení – konvice na základně hýbe, ale základna je stabilní.
- Má několik bezpečnostních prvků, např. pojistku proti přehřátí, ergonomicky tvarovanou ručku, potaženou protiskluzovým materiálem, tepelně odizolovaný vnější plášť.
Péče o napěňovač mléka
Znakem dobrého pěnovače je jeho dlouhá životnost a spolehlivost. K tomu, aby vám přístroj vydržel co nejdéle, je důležitá vhodná péče a údržba. Víte, jak pečovat o napěňovač? Základem je konvici po každém použití důkladně očistit. Samozřejmě, že při čištění je důležité odpojit konvici od základny. Vnitřek nádobky čistěte tak, aby v ní nezůstaly žádné pozůstatky mléka či pěny, jinak bude nádobka zapáchat a budou se v ní tvořit mléčné usazeniny. Čistěte s použitím jemné houbičky a s trochou saponátu, následně pořádně vypláchněte a vysušte. Občas můžete přetřít i základnu, suchým nebo jemně navlhčeným hadříkem. Snažte se, aby prvky, které jsou vybaveny elektrickým kabelem, nepřišli do kontaktu s vodou, jinak hrozí zkrat.
Jak funguje napěňovač mléka a jak jej používat?
Fungování napěnovače samozřejmě závisí na pohonu. Ruční napěňovač se ovládá jinak než elektrický, ale ani jeden způsob není náročný.
Krok za krokem, jak používat elektrický napěňovač mléka
1. Ujistěte se, že napěňovač je ve správné – ve stabilní poloze.
2. Základnu zapojte do elektřiny.
3. Přidejte požadované množství mléka, přičemž respektujte rysky MIN. a MAX.
4. Nádobu s mlékem, napojte na základnu napěňovače a znovu zkontrolujte stabilitu napěnovače.
5. Stiskněte tlačítko na napěnění a počkejte, dokud bude napěněné mléko hotové.
6. Hotové mléko opatrně nalijte do sklenice a pěnu vyberte vhodnou lžící.
7. Konvici omyjte a vypijte si svou kávu.
Jak udělat skvělé Caffe Latte?
Základem Caffe Latte je tradiční espresso, do kterého se přidává horké mléko, nikdy ne naopak, jinak by šlo už o latte macchiato. Při přípravě je důležité dodržet poměr espressa a mléka, espressa je vždy více než našľhaného mléka.
Dokonalé Caffe Latte připravíte následovně:
1. Do vysoké sklenice o objemu 250 ml nalijete 30 ml espresso ze 7 gramů čerstvě namleté kávy.
2. Nyní přichází na řadu příprava mléčné pěny z plnotučného mléka. Mléko a našľahná pěna musí být v ideální teplotě – 60 až 70 °C, přičemž teplota vybraného mléka z chladničky by měla mít 1 °C.
3. Mléko napeňujte v mírném tempu a sledujte, jak roste pěna, pokud se jí začne z ničeho nic dařit a začne růst, po pár sekundách (3-4) přestaňte pěnit.
4. Výslednou pěnu postupně nalévejte do sklenice na espresso až do doby, dokud pěna netvoří přibližně 1/3 nápoje. Na pěnu můžete nasypat ještě skořici nebo holandské kakao.
Znakem dokonalého latte jsou 2 "barevné" vrstvy. První je samotné espreso a druhou je mléčná pěna.
Jak připravit cappuccino?
Rozdíl mezi přípravou latte a cappuccinem není velký. Rozdílem je jen šálek, do které nápoj připravujete, množství a hustota pěny. Na cappuccino se používá hustší pěna a v šálku se z ní vytváří menší vrstva.
1. Do 150 ml šálku připravte 30 ml espresso ze 7 g čerstvě namleté kávy.
2. Pěnu z plnotučného mléka našlehejte jemně, přičemž výsledná teplota mléka by neměla být více než 70 °C. Dbejte na to, aby se v pěně nenacházely bublinky.
3. Našlehané pěnu nalijte na vrch espressa, přibližně do výšky 1,5 cm. Vrch můžete posypat mletou skořicí, vanilkou nebo holandským kakaem či nastrouhanou čokoládou.
Další, kávové recepty, ve kterých využijete našlehané mléko
- Latte macchiato je vlastně 3-vrstvé latte, tedy pokud vám v kavárně přinesou latte s 3 vrstvami, přičemž na spodku je mléko, potom káva a znovu mléko, jde o latte macchiato a připravíte ho téměř stejným způsobem jako latte. Stačí vám 250 ml prosklený pohár, do kterého nalijte 1/3 horkého mléka, které má mít v ideálním případě 70 ° teplotu. Potom po okrajích sklenice opatrně přidávejte klasické 30 ml espresso připravené ze 7 gramů kávy a nakonec do poslední 1/3 navrstvěte mléčnou pěnu.
- Flat white je kávička, která se pokládá za dokonale připravenou kávu s mlékem, protože na množství kávy připadá ideální poměr mléka. Flat white se připravuje z dvojitého espressa (14 g kávy + 140 ml vody), které se do proskleného poháru lije jako první, pak následuje 1 cm vrstva mléka a završuje se vrstvou mléčné pěny.
- Mocha je vlastně klasické caffe latte, které se obohacuje čokoládovým sirupem, který se lije navrch pěny.
Napěňovač mléka a recepty na sladké dobroty
S napěňovačem mléka můžete vyhotovit zajímavé dobroty. Pár tipů a receptů, jak jinak využít napěňovač mléka.
Borůvkový koktejl
- Pro přípravu potřebujete: hrst borůvek, 2 dcl mléka, 1 ks banánu, cukr podle chuti
Postup je jednoduchý, vše spolu pomixujeme a na závěr přidáte 2 cm našlehané mléčné pěny. Cukr nemusíte přidávat, protože samotné ovoce je dostatečně sladké.
Podobným způsobem si můžete připravit i proteinový koktejl, který obohatíte chia semínky, ovocem... navíc, mléko můžete vyměnit za smetanu na šlehání.
Kakaový sen
- Pro přípravu potřebujete: 200 ml mléka, kakao, cukr podle chuti
Postup a příprava vám zabere jen pár minut. Do napěňovače nalijete 200 ml mléka a přidáte 2 lžičky jemné kakaové směsi, popřípadě cukr a spustíte šlehání.
Výsledkem je lahodná kakaová mléčná pěna, kterou můžete osladit a podávat buď jen tak, nebo jako součást nějakého dezertu. Nahraďte mléko smetanou ke šlehání a připravte si mini verzi smetanového dortu.
Starší modely, které se již neprodávají
Autor článku
Přidat komentář
Vzhlédnite také naše inspirace
Žlutá barva má mnoho pozitiv - nejenže je optimistická a zlepšuje náladu, ale také dokáže zesvětlit a oteplit interiér a zvětšit prostor. Říká se však i to, že vzbuzuje chuť k jídlu,...
Jednoduchá, jemná, čistá a nadčasová. Přesně taková je bílá barva, která se stále více objevuje i jako barva kuchyně.
Máte ve své předsíni zrcadlo? AK vám v ní chybí, měli byste to co nejdříve napravit. V galerii najdete inspirace, kam ho do místnosti umístit.
Publikováno dne: 11.10.2019
Posledná aktualizácia:
V této kategorii najdete i:
Napařovače oděvů se používají jednoduše, nepoškodí vaše oblečení a vzít si je můžete kamkoliv s sebou. Proč se vyplatí sáhnout po napařovači, jak postupovat při jeho výběru, jak ho...
Termostat je přímou spojkou mezi vámi a kotlem nebo jiným topným tělesem. Kdy se vyplatí pouvažovat nad novým termostatem a jak ho vybrat?
ANC patří k technologiím, o kterých zatím neslyšel každý, ale brzy se stanou nezbytnou součástí téměř každých sluchátek. Co přesně znamená aktivní tlumení hluku?